
قرار است مَتِل، شرکت سازنده باربی، با همکاری شرکت تویتاک این نسل جدید باربی را که ‘هِلوباربی’ نام گذاریشده طراحی و به بازار ارایه کنند.
۱۴ نوامبر، نسخهای از این عروسک جدید در نمایشگاه اسباب بازیهای هوشمند در نیویورک به نمایش گذاشته شد.
سخنگوی شرکت سازنده باربی گفته “نخستین تقاضایی که ما از دختربچههای سراسر جهان میشنویم این است که میخواهند با باربی حرف بزنند. اکنون برای نخستین بار، باربی میتواند در مکالمهای دو طرفه حضور یابد.”
باربی جدید قادر خواهد بود که در بازیهای کامپیوتری شرکت کند، داستان تعریف کند و حتی جوک بگوید و شوخی کند.
این عروسک هوشمند قادر خواهد بود مکالمات خود با کودکان را به خاطر بسپارد و از جزئیات آنها در مکالمات بعدی سود ببرد؛ برای مثال، اگر کودکی بگوید علاقهمند به رقص است، باربی میتواند این موضوع را به خاطر بسپارد و در گفتگوی بعدی خود به آن اشاره کند.
باربی جدید قابلیت وصل شدن به اینترنت از طریق فناوری وای-فای را خواهد داشت و در صورتی که کاملا شارژ شده باشد میتواند تا یک ساعت کار کند. بلندگو و میکروفن هم در گردنبند او تعبیه شده است. قیمت این عروسک جدید حدود ۷۵ دلار آمریکا خواهد بود اما زمان توزیع آن هنوز اعلام نشده است.
در همین حال، کارشناسان اینترنت و فناوریهای رایانهای نسبت به هک شدن نسل جدید اسباب بازیهای هوشمند هشدار دادهاند.
ماه گذشته، کن مورنو، محقق امور فناوری مجازی، اعلام کرد تحقیقات او نشان داده عروسکهای هوشمند را میتوان هک کرد و آنها ممکن است بعد از هکشدن کلماتی را بر زبان برانند که شنیدن آنها مناسب کودک همبازیشان نباشد.منبع بی بی سی
تازه ترین تبلیغ باربی در ابران
تهاجم فرهنگی عروسک باربی جریان مجهولی نیست که بزرگواران بگویند بی اطلاع بودند. در ایران کتابهای متعدد و مقالات بسیاری در این زمینه نوشته شده است و در خیلی کشورها با آن مقابله میشود و پخش آن ممنوع است.
اینکه شرکت بزرگی چون شرکت میهن چنین خطایی کند و مسئولین وزارت فرهنگ کشور چیزی نگویند جای بسی تعجب دارد.

در مبانی فقهی بزرگان چون شیخ انصاری ره و حضرت امام ره مرحوم خویی ره و… که دقت میکردم استنباط شخصی ام این بود که ادله بیع غرری و بعض ادله تکسب به حرام شامل آن میشود و شاید بتوان گفت اگر جلد آن مقصود واقع شود و هزینه ای در مقابل آن باشد مال مشبهه به حرام باشد و اکل مال بالباطل که حرمت وضعی خواهد داشت. البته جای تامل بیشتر دارد لکن شبهه در معامله هست.. فتأمل
«بنابراین تهاجم فرهنگی یک حقیقتی است که وجود دارد؛ میخواهند برروی ذهن ملت ما و برروی رفتار ملت ما – جوان، نوجوان، حتی کودک – اثرگذاری کنند. این بازیهای اینترنتی از جملهی همین است؛ این اسباببازیهایی که وارد کشور میشود از جملهی همین است که من چقدر سر قضیهی تولید اسباببازی داخلیِ معنیدار و جذاب حرص خوردم با بعضی از مسئولین این کار که این کار را دنبال بکنند؛ البته بحمدالله ظاهرا اینجا یک تصمیمی در این زمینه گرفته شد، حالا انشاءالله همان تصمیم را هم دنبال کنید که اجرایی بشود. خب، دوستان ما آمدند در یکی از دستگاههای فعال و مسئول، عروسکهای خوبی درست کردند؛ خوب هم بود؛ اول هم حساسیت طرف مقابل را – یعنی مخالفین را، خارجیها را – برانگیخت که اینها آمدند در مقابل باربی و مانند اینها، این [عروسکها] را درست کردند؛ ولی نگرفت. من به اینها گفتم که اشکال کار شما این است که شما آمدید به فلان نام، یک پسری را، یک دختری را آوردید در بازار، این عروسک شما را بچهی ما اصلا نمیشناسد – ببینید، پیوست فرهنگی که میگوییم اینها است – خب، یک عروسک است فقط، در حالی که مرد عنکبوتی را بچهی ما میشناسد، بتمن را بچهی ما میشناسد. ده بیست فیلم درست کردهاند، این فیلم را آنجا دیده، بعد که میبیند همان عروسکی که در فیلم داشت کار میکرد، در مغازه هست، به پدر و مادرش میگوید این را برای من بخرید؛ عروسک را میشناسد؛ این پیوست فرهنگی [است]. شما بایستی این عروسک را که ساختید، در کنار ساخت عروسک، ده بیست فیلم کودک درست میکردید برای اینکه این عروسک معرفی بشود پیش بچهها؛ بعد که معرفی شد، آنوقت خودشان میخرند، [ولی] وقتی معرفی نشد، بازار ندارد و ورشکست میشود؛ و ورشکست شد. یعنی یک چنین دقتهایی را بایست کرد. بههرحال این تهاجم فرهنگی به این شکل یک واقعیتی است»
ثبت دیدگاه